Πολύχρωμα καρότα
Το καρότο
πρωτοκαλλιεργήθηκε στο Αφγανιστάν και ήταν μοβ στο χρώμα με λευκή
σάρκα. Το σύγχρονο πορτοκαλί καρότο δεν καλλιεργούταν μέχρι που
Ολλανδοί αγρότες, στα τέλη του 16ου αιώνα, πήραν μεταλλαγμένα στελέχη
του μοβ καρότου , συμπεριλαμβανομένων των κίτρινων και λευκών καρότων
και σταδιακά το εξέλιξαν στην γλυκιά, παχουλή, πορτοκαλί ποικιλία που
έχουμε σήμερα. Πριν τότε, λίγο πολύ όλα τα καρότα είχαν μοβ χρώμα και
μεταλλαγμένες εκδοχές βρισκόταν τυχαία, σαν τα κίτρινα και λευκά καρότα,
μεταξύ άλλων. Αυτά όμως σπανίως καλλιεργούταν επειδή συνήθως ήταν πολύ
λεπτά και δεν είχαν καλή γεύση.
No comments:
Post a Comment