Monday, November 28, 2011

Ένα τυχαίο άρωμα

Το μπαχάρι (γλυκοπίπερο) είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα αλλά και ακόμα πιο υποχρησιμοποιούμενα μπαχαρικά στον κόσμο. Η γεύση του συνδυάζει νότες από κανέλα, γαρύφαλλο και μοσχοκάρυδο. Επειδή συγκεντρώνει αυτές τις τρεις ξεχωριστές γεύσεις, πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για μείγμα  αντί ενός μοναδικού μπαχαρικού. Η καλύτερη ποιότητα μπαχαριού καλλιεργείτε στην Τζαμάικα από δέντρα με λεπτό κορμό που φτάνουν τα 30 μέτρα στο ύψος και ζουν 75 χρόνια.
Τον 19ο αιώνα, Ρώσοι στρατιώτες έβαζαν μπαχάρι μέσα στις μπότες τους για να κρατήσουν τα πόδια τους θερμά. Επίσης, παρατηρήθηκε και μεγάλη βελτίωση στην μυρωδιά των ποδιών, κάτι που προκάλεσε μέχρι και σήμερα την χρήση του λαδιού του μπαχαριού (pimento oil) στη βιομηχανία καλλυντικών, ειδικά σε προϊόντα ανδρών με το μπαχαρικό όρο (spice) στο όνομα τους.

 

No comments:

Post a Comment